Language: English | Nederlands | Français | Italiano | Español   Grand Prix Cycliste de Montréal    
 

 Server time: 03 Dec 2022 17:50:42 CET
Homepage   |   Games  |   Kalender   |   Teams  |   Aanmelden  
Hoofdcompetitie ProTourcompetitie 2010
Spelregels Hoofdcompetitie
In de ProTourcompetitie kan je maximaal 50 renners selecteren. Deze 50 renners vormen jouw hoofdteam. De gekozen renners mag je het hele jaar gebruiken in de koersen die op ons ProTour-programma staan.

Tot de sluitingsdatum mag je nog naar hartelust wisselen, maar zodra de competitie inschrijving gesloten wordt staat ook jouw selectie vast. Geblesseerde renners worden na de sluitingsdatum niet vervangen.

Het doel van de competitie is om met jouw selectie zoveel mogelijk punten te verdienen (zie puntenschema per etappe/koers). Degene die na het seizoen de meeste punten heeft verzameld is de winnaar en wordt bijgeschreven op de 'Wall of Fame'.
Hoofdteam
Tijdstip sluiting: Zondag 21 maart om 14.00 uur

Je hebt tot het sluitingstijdstip de tijd om jouw hoofdcompetitie team samen te stellen. Hierna is de inschijving gesloten. Er zijn geen restricties, iedere renner die voor een ProTour team rijdt mag worden gekozen via de klaplijsten.

Zodra je 50 renners hebt geselecteerd vervalt de renner-keuzelijst die onderaan staat. Als je nog een renner wil wisselen dien je eerst een renner te verwijderen. Daarna verschijnt de selectie mogelijkheid opnieuw onderaan de pagina.

Na het sluitingstijdstip vind een hoofdteamscreening plaats. Teams met minder dan 30 renners worden uitgesloten van deelname.

De volgorde van je renners is van belang op het moment van sluiting van de wedstrijdteams.

Wedstrijdteam
Je wedstrijdteam wordt per koers of etappewedstrijd bepaald aan de hand van de door jou gekozen 50 renners. Hierdoor kan je maximaal 25 renners in één wedstrijd gebruiken. Rijden er minder renners van jouw lijst mee, dan is ook jouw wedstrijdteam kleiner.

Na de sluitingsdatum voor iedere race controleren wij automatisch je team. Als je geen renners vooraf selecteert, worden maximaal de eerste 25 deelnemende renners uit je hoofdteam geselecteerd. Tevens worden renners die in je wedstrijdteam staan maar niet deelnemen vervangen door renners uit je hoofdteam, wederom opvolgorde zoals ze in je hoofdteam staan. Het zal echter wel eens voorkomen dat je geen volledig team met 25 renners hebt voor een keors hebt. In dat geval doe je wel gewoon mee met de renners die wel starten in die wedstrijd.

Met de renners in je wedstrijdteam kan je startlijsten samenstellen voor de ritten in die wedstrijd. Geblesseerde of uitgevallen renners worden niet aangevuld in je team na de start van de eerste etappe of ééndagskoers.

De volgorde van je wedstrijdteam is van belang op het moment van screenen van de startlijsten.
Etappe Startlijsten
Voor iedere etappe (behalve ploegentijdritten) kun je uit jouw wedstrijdteam een startlijst selecteren van maximaal 15 renners, waarvan jij denkt dat ze het meeste kans hebben om voor jouw team punten te scoren. Indien één van de geselecteerde 15 renners die dag niet van start gaat, dan vullen wij jouw startlijst automatisch aan met nog beschikbare renner(s) uit jouw wedstrijdteam. Dit gebeurd op volgorde zoals ze in je wedstrijdteam staan.

De overige wedstrijdteam-renners zitten in die etappe op de 'bank' en kunnen geen punten halen. Indien je geen startlijst voor een etappe maakt dan zorgen wij dat de bovenste 15 renners uit jouw wedstrijdteam in die etappe starten. De volgorde van het wedstrijdteam bepaalt ook in dit geval geval de startende renners voor jou.

Het kan zijn dat je tegen het eind van de wedstrijd geen vijftien renners meer overhebt doordat er uitvallers zijn geweest. Alleen de dan nog in koers zijnde renners worden dan automatich toegevoegd aan jouw startlijst.

Puntentelling
De renners die op jouw startlijst van 15 renners voorkomen kunnen punten halen voor jouw team volgens het onderstaande schema. Met de verdiende punten wordt een dagklassement en een algemeen klassement opgemaakt. Wie aan het eind van de competitie de meeste punten heeft verzameld in het algemeen klassement, is de winnaar van de hoofdcompetitie en gaat er vandoor met de eeuwige roem!
PositiePunten Positie Punten
1e plaats100 11e plaats10
2e plaats80 12e plaats9
3e plaats70 13e plaats8
4e plaats60 14e plaats7
5e plaats50 15e plaats6
6e plaats40 16e plaats5
7e plaats30 17e plaats4
8e plaats25 18e plaats3
9e plaats20 19e plaats2
10e plaats15 20e plaats1


--- advertentie ---